دستگاه تصفیه آب و انواع آن

امروزه دستگاه های آب شیرین کن و تصفیه آب، نقش بسیار مهمی در صنعت و زندگی دارند. این دستگاه ها با توجه به کاربردهای مختلفی که دارند در انواع متفاوتی طراحی و تولید می شوند و برای خرید انواع دستگاه تصفیه آب لازم است که نوع کاربری دستگاه و حجم آب مورد نیاز برای تصفیه شدن مشخص باشد. در این میان، فواید آب تصفیه شده برای سلامتی باعث شده است که روز به روز بر تعداد خریداران این دستگاه ها افزوده شود. در این پست فصد داریم تا مطالب مهمی در مورد دستگاه های تصفیه آب و انواع آنها و مزایای استفاده از آنها ارایه دهیم.

روش‌های تصفیه آب

انواع دستگاه تصفیه آب با توجه به ساختار و شیوه کار دستگاه و هدف از پاکسازی، کار پالایش آب را انجام می‌دهند. آن‌ها براساس چند روش کلی، گل‌ولای و ذرات جامد ریز و درشت، انواع آلاینده‌های آلی و معدنی، ترکیبات شیمیایی و انواع اسیدها، عناصر فلزی مانند تالیوم، شبه‌فلزی همچون آرسنیک و غیرفلزی مانند سلنیوم، و همچنین ریزجانداران بیماری‌زایی مانند انگل‌ها، ویروس‌ها و باکتری‌ها را از آب می‌زدایند. این روش‌ها و سیستم‌های تصفیه آب عبارتند از:

  • تصفیه آب اولترافیلتراسیون (UF)
  • تصفیه آب مکانیکی (Mechanical)
  • تصفیه آب با سیستم اشعه فرابنفش (UV)
  • تصفیه آب به کمک تقطیر (Distillation)
  • تصفیه آب به روش یونیزاسیون (Ionization)
  • استفاده از آلومینای فعال (Activated Alumina)
  • تصفیه آب اسمز معکوس (Reverse Osmosis یا RO)
  • تصفیه آب به روش تبادل یونی (Ion Exchange یاIX )
  • تصفیه آب با استفاده از کربن فعال یا اکتیو (Activated Carbon)

مزایای تصفیه آب

با توجه به اهداف گوناگون انسان در استفاده از آب، تصفیه آب مزایای فراوانی دارد. از کاربرد آن در افزایش سلامتی از طریق افزایش کیفیت آب مصرفی و نوشیدنی روزانه گرفته، تا مناسب‌سازی آب برای انجام فعالیت‌های ورزشی (ورزش‌های آبی) یا ساخت دارو و ...؛ همگی از فواید تصفیه آب به‌شمار می‌روند.
از آنجا که آب باکیفیت و مطلوب در هر ناحیه، یا شهری وجود ندارد، و آب ناسالم سرچشمه بسیاری از بیماری‌ها و مشکلات است، بهره‌گیری از بهترین دستگاه‌های تصفیه آب در سطوح مختلف، از شهری تا خانگی حیاتی است. آب آلوده و نامناسب بر همه جنبه‌های زندگی ما تاثیر می‌گذارد و مشکل‌ساز است؛ اما با تصفیه آن می‌توان بسیاری از تهدیدات و خطرات آب آلوده و ناخالص را دفع کرد. به عنوان مثال با تصفیه آب:

  • در استخرها: از بروز و گسترش بیماری‌های پوستی و عفونی رایج در این محیط‌ها جلوگیری می‌شود.
  • بخش ‌خانگی: نیترات و املاح آسیب‌رسان به پوست و مو، سیستم گوارش و کلیه‌ها از آب مصرفی خانوار حذف می‌گردد.
  • در صنعت، کشاورزی، داروسازی و موارد مشابه: آب باکیفیت و بدون سختی و چربی‌ و آلاینده‌‌ها، به تولید محصول سالم و نیز ادامه حیات اقتصادی واحد‌های تولیدی و صنعتی کمک می‌کند.

ضمن اینکه دستگاه‌های آب شیرین کن و تصفیه آب با جلوگیری از رسوب و گرفتگی لوله‌ها و اتصالات، از تجهیزات آبرسانی محافظت می‌کنند. از همه مهم‌تر، با بازیافت پساب‌های گوناگون به کمک این تجهیزات، انسان امروز در رویارویی با معضل کمبود آب و حل مشکلات ناشی از آن، توانمندتر خواهد شد.

انواع دستگاه تصفیه آب

دستگاه‌های تصفیه آب در مدل‌ها و انواع گوناگونی ساخته و روانه بازار می‌شوند. می‌توان با توجه به نوع کارکرد، سازوکار تصفیه آب، نوع آب قابل تصفیه و... به دسته‌بندی این دستگاه‌ها پرداخت. مهم‌ترین آن‌ها به‌ قرار زیر است:

  • دستگاه‌های تصفیه آب خانگی: مناسب تصفیه بیشتر آب شهری برای استفاده خانگی.
  • دستگاه‌های تصفیه فاضلاب: برای تصفیه فاضلاب‌های انسانی (خانگی)، بیمارستانی و صنعتی کاربرد دارد.
  • تجهیزات تصفیه آب صنعتی: دستگاه‌های تصفیه آب دریا (دستگاه آب شیرین کن دریایی) و دستگاه‌های تصفیه آب صنایع دارویی و آزمایشگاهی، و نیز تجهیزات برای تصفیه آب استخرهای صنعتی و تجاری از این جمله‌اند.

کاربردهای دستگاه تصفیه آب چیست؟

دستگاه‌ها‌ی تصفیه آب کاربردهای گوناگونی در حوزه‌های خانگی و صنعتی دارند که در ادامه بیشتر با آن‌ها آشنا می‌شویم.

کاربرد تجهیزات تصفیه آب خانگی

در دستگاه‌های تصفیه آب خانگی، املاح معدنی، طعم، بو و هرگونه آلاینده زیانبخش مانند ریزجانداران، انگل‌ها، نیترات، مواد شیمیایی آب مانند کلر، مواد آلی و... از آب زدوده می‌شود. با این همه، امکان باقی ماندن برخی از باکتری‌ها در آب وجود دارد. از این‌رو، بعضی از دستگاه‌های تصفیه آب نوین، با بهره‌گیری از فناوری UV (اشعه فرابنفش) این موجودات را نیز نابود می‌کنند.
دسترسی به آب سالم و پاک برای کودکان، زنان باردار و بیماران کلیوی و... ضروری است. این دستگاه‌ها با کاستن از سختی آب، از بروز بیماری‌های گوناگون به‌ویژه بیماری‌های کلیوی و گوارشی جلوگیری می‌کنند. استفاده از دستگاه تصفیه آب سبب جلوگیری از ظهور کف و رسوب در لوازم خانه مانند کتری، سماور یا چای‌ساز، مخزن اتو و بخارشوی، و مخزن آب یخچال نیز می‌شود. همچنین شستن میوه‌ها و سبزیجات با آب تصفیه شده، مانع از آلودگی آن‌ها به آلاینده‌های شیمیایی و میکروبی آب می‌شود.

کاربرد دستگاه تصفیه آب صنعتی

از این دستگاه‌ها برای تبدیل آب‌های زیرزمینی به آب‌های مناسب استفاده در مصارف صنعتی و نیمه‌صنعتی بهره می‌برند. در واقع این دستگاه، انواع املاح و دیگر مواد زیان‌آور آب را نابود می‌کند تا آب قابلیت استفاده در صنایع را داشته باشد.
برای تأمین آب مورد نیاز برای مصارف کشاورزی، گلخانه و رشد دام و طیور از دستگاه‌های تصفیه آب صنعتی یا آب شیرین کن صنعتی استفاده می‌شود. همچنین این دستگاه‌ها برای مصارف مختلف، با تبدیل آب شور به آب شرب آشامیدنی، کمک زیادی به بخش‌های گوناگون صنعتی و غیر صنعتی می‌کنند.
این دستگاه‌ها در صنایع خوراکی، پلاستیک، خودروسازی، کارخانه‌های پتروشیمی، کاغذسازی، رنگ‌سازی، نساجی، داروسازی و بهداشتی کاربرد دارند. برای تأمین آب نیروگاه‌های بخار و دستگاه‌های دیالیز نیز از دستگاه‌های تصفیه آب صنعتی استفاده می‌شود.

قیمت دستگاه تصفیه آب

فاکتورهای مختلفی در روند قیمت‌گذاری این کالا دخیل هستند. با این وجود، پیشنهاد می‌کنیم برای تهیه انواع دستگاه تصفیه آب از شرکت‌های شناخته شده خرید کنید. موثرترین عوامل در تعیین قیمت دستگاه‌های تصفیه آب عبارتند از:

  • برند
  • نوع فیلتراسیون
  • کیفیت قطعات و تجهیزات
  • امکانات و قابلیت‌های دستگاه
  • فیلترهای طراحی شده در دستگاه

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد