در پست های گذشته در مورد انواع آب شیرین کن صنعتی و کاربردهای و ویژگیهای آنها مطالبی را ارایه کردیم. اما یک سوال ممکن است برای بسیاری از مخاطبان پیش اید و اینکه آیا دستگاه تصفیه آب صنعتی همان سختی گیر آب است؟ در پاسخ باید گفت که خیر. اگرچه این دو نوع دستگاه هر دو برای پاکسازی و کاهش آلودگیهای آب به کار برده میشوند اما در کارکرد و اهداف استفاده، دارای تفاوت هایی هستند. برای این منظور قصد داریم تا در مورد دستگاه سختی گیر رزینی و تفاوت آن با انواع آب شیرین کن صنعتی، مطالبی را خدمتتان ارایه نماییم.
دستگاههای سختی گیر آب، مانند آب شیرین کنهای صنعتی تنوع بسیار بالایی دارند و هر فرد، با توجه به کاربری خود میتواند دستگاهی مناسب را برای خود تهیه کند. دستگاههای سختی گیر آب، از طریق فرایند تبادل یونی، کلسیم، منیزیم، منگنز و سایر عناصر اضافی آب که باعث سختی آن میشوند را حذف میکند. این دستگاهها از سیستمی به نام رزین کمک میگیرند و به همین دلیل آنها را با نام دستگاه سختی گیر رزینی نیز میشناسند. همانطور که گفته شد این دستگاهها تنوع بسیار زیادی دارند. دستگاههای سختی گیر استیل، فلزی و فایبرگلاس از انواع این دستگاهها هستند. این دستگاهها همچنین در انواع اتوماتیک، نیمه-اتوماتیک و دستی نیز تولید میشوند.
در مورد تفاوت دستگاه های تصفیه آب، لازم است بدانید تعیین مناسب بودن کدام یک از این دو دستگاه برای شما، با توجه به کاربری و هدفی است که شما از خرید این دستگاهها دنبال میکنید. هر یک از این دستگاهها مزایای خاص خود را دارند. دستگاههای آب شیرین کن صنعتی تا حدی میتوانند سبب نرمی آب نیز بشوند و آبی بسیار ایده آل را برای شما تولید میکنند. در برابر، دستگاههای سختی گیر آب میتوانند در شرایطی که آب، درجه سختی زیادی دارد به کمک شما بیایند.
در ادامه برای درک بهتر تفاوت های دستگاه های تصفیه آب به مزایای این دو دسته دستگاه اشاره می کنیم.
عده زیادی از دامداران و مرغداران توانستهاند با استفاده از این ویژگی دستگاههای آب شیرین کن صنعتی، بازدهی کار خود را بسیار بالا ببرند. همانطور که میدانید، کوچکترین آلودگی موجود در آب، میتواند ضرر غیرقابل جبرانی را برای دامهای یک دامدار رقم بزند. دستگاههای آب شیرین کن دامداری و یا مرغداری، میتوانند تا 98 درصد از مواد بیماریزا، باکتریها و جلبکهای آب را از بین ببرند و به این ترتیب، آبی بسیار پاک و مناسب را فراهم میکنند. با استفاده از این دستگاه حتی میتوان به تصفیه آبهای شور دریاها پرداخت و آب مورد نیاز را برای مصارف مختلف در شرایطی که منابع آب شیرین در دسترس نیست، فراهم کرد.
نتایج تحقیقات مختلف ثابت میکند مرغهای مرغداریهایی که از آب تصفیه شده استفاده کردهاند، به طور میانگین 5/1 کیلوگرم سنگینتر از مرغهای دیگر مرغداریها هستند. در دامداریها هم نتیجه مانند مرغداریها بسیار مثبت بوده است، حدود 25 الی 45 درصد افزایش تولید شیر در دامداریهای مجهز به دستگاههای آب شیرین کن صنعتی مشاهده شده است. نتایج استفاده از آب شیرین کنهای صنعتی در صنایع کشاورزی نیز بر محصولات بسیار چشم گیر است.
همانطور که مشخص شد، هر یک از این دو دستگاه برتریهای خاص خود را دارند و به دلایل متعددی میتوانند مورد استفاده قرار گیرند. اصلیترین تفاوت این دو دستگاه تصفیه آب برای یک فرد میتواند میزان سختی آب وارد شده به دستگاه او باشد، در صورتی که مقدار این سختی کم باشد (سختی کمتر از 800)، بهتر است از سختی گیر استفاده شود و اگر این سختی بالای 1000 باشد؛ میتوان از سیستمهای آب شیرین کن استفاده کرد.
با وجود تفاوت های دستگاه های تصفیه آب ، باید توجه داشت که میتوان از این دو سیستم به طور همزمان نیز استفاده کرد. برای این منظور، ابتدا با کاهش سختی آب، آبی با میزان سختی نزدیک به صفر وارد سیستم تصفیه آب صنعتی میشود و سپس در این دستگاه، با حذف کامل املاح و مواد اضافی آب، پاکترین آب ممکن برای شما حاصل میشود. استفاده همزمان از این دو سیستم همچنین میتواند عمر هر دو دستگاه را برای شما زیاد کند و در نهایت، سبب افزایش کیفیت آب خروجی از مجموعه تصفیه شما میشود.
هر یک از دو دستگاه تصفیه آب صنعتی و سختی گیر، برتریها و مزایای خاص خود را دارند. این دو دستگاه میتوانند با انجام فرآیندهای مختلف، آب ورودی شما را تبدیل به آبی با کیفیتتر و پاکتر کنند تا بتوانید آن را در صنایع، کارخانهها، دامداریها، مرغداریها و حتی در منازل مورد استفاده قرار دهید.
اصلیترین نکته برای انتخاب یکی از این دو دستگاه، کاربری و هدف شما از تهیه آب است. علاوه بر توجه به تفاوت دستگاه های تصفیه آب، باید به میزان سختی آب وارد شده به سیستم تصفیه نیز دقت کرد. بعضی افراد با توجه به حساسیت بیش از حد آب مورد نیازشان ترجیح میدهند از هر دو سیستم با هم استفاده کنند. این کار البته صرفه اقتصادی نیز دارد.