نگهداری از دستگاه تصفیه آب صنعتی

امروزه خرید دستگاه آب شیرین کن صنعتی و استفاده از آن به بخش مهمی از بسیاری از صنایع تبدیل شده است. این دستگاه ها انواع مختلفی داشته و دارای قابلیت ها و حجم های متنوعی هستند. اما این دستگاه ها نیز همانند سایر دستگاه های بکار گرفته شده در صنعت، پس از مدتی کار کردن دچار استهلاک شده و فرسوده می گردند و ممکن است با مشکلاتی در عملکرد خود مواجه شوند. برخی از قطعات آب شیرین کن، بسیار حساس بوده و در صورت عدم رسیدگی، به سرعت دچار مشکل شده و باعث از کار افتادن دستگاه می شود. بنابراین لازم است که نکات مهم مربوط به نگهداری از آب شیرین کن ها را به طور دقیق رعایت کنید تا هم دستگاه شما عمر طولانی تری داشته باشد و  هم هزینه های کمتری را برای تعمیر  آن متحمل شوید. در این پست قصد داریم تا شما را با نکات مهم در نگهداری از دستگاه آب شیرین کن صنعتی آشنا کنیم.

فرایند نگهداری دستگاه تصفیه آب صنعتی

دستگاه تصفیه آب صنعتی از مجموعه قطعاتی تشکیل شده است که هرکدام وظایف خود را به خوبی انجام می‌دهند. هر دستگاه با توجه به عملکرد خود یک ورودی اصلی دارد که عملکرد سایر قطعات با آن ورودی ارتباط مستقیمی دارد. بخش پیش تصفیه، در دستگاه‌های تصفیه آب صنعتی، یک ورودی بسیار حائز اهمیت در فرایند خالص سازی آب است. لذا بخش پیش تصفیه باید متناسب با مشخصات خاصی طراحی و ساخته شود. فراموش نکنید که اگر کاهش هزینه‌های مصرفی ناشی از عملکرد دستگاه تصفیه آب صنعتی برای شما مهم است، می‌بایست این ورودی را با کیفیت بسیار بالایی طراحی کرده و روش‌های نگهداری و سایر نکات مربوط به آن را بیاموزید.

نظافت فیلتر پیش تصفیه

در دستگاه‌های تصفیه آب صنعتی بخشی از قطعات در دراز مدت طی فرایند تصفیه اشباع می‌شوند برای مثال می‌توان به فیلتر‌های کربنی و شنی اشاره کرد. این فیلترها که جزئی از قطعات دستگاه تصفیه صنعتی هستند بعد از مدتی در عملیات تصفیه آب همراه با مواد آلاینده و ذرات معلق موجود در آب‌های ورودی به مرحله اشباع می‌رسند. شما برای جلوگیری از این مشکلات می‌توانید عملیات بک واش را انجام دهید که یکی از مهمترین عملیات برای نگهداری دستگاه تصفیه آب صنعتی است. عملیات بک واش یا شست‌وشوی فیلترهای پیش تصفیه توسط شیرهای نصب شده بر روی مخزن‌ انجام می‌شود. لازم به ذکر است که شما می‌توانید این عملیات را به صورت دستی انجام دهید. البته با توجه به پیشرفت صنعت ساخت دستگاه‌های تصفیه، این عملیات به صورت اتوماتیک هم قابل انجام است. با این حال، بسیاری از افراد عقیده دارند که شستشوی دستی عملکرد و بازخورد بهتری برای دستگاه دارد. اما در صورت استفاده از قابلیت دستی دقت داشته باشید تا آسیبی به سایر قسمت‌ها وارد نشود.

عملیات تعویض مواد پیش تصفیه در فرایند نگهداری دستگاه تصفیه آب صنعتی چگونه است؟

شما جهت انجام عملیات و فرایند تصفیه آب‌ها می‌توانید از فیلترهای پیش تصفیه چند بستره استفاده کنید. زیرا در صورت عدم تعویض مواد فیلتر‌های پیش تصفیه، دستگاه تصفیه عملکرد خود را به خوبی انجام نمی‌دهد. همانطور که در بخش قبلی گفتیم؛ فیلترهای شنی و کربنی در دستگاه‌های تصفیه صنعتی نقش مهمی دارند. اما در صورت عدم تعویض مواد داخل فیلترها، مواد موجود، دیگر قابلیت جذب آلاینده‌ها را ندارند. لذا جهت عملکرد بهتر لازم است کربن موجود در فیلتر با کربنی جدید جایگزین شود.

استفاده از فیلترهای کارتریجی یکی دیگر از روش‌های نگهداری از دستگاه تصفیه

آب‌ها جهت تصفیه شدن و حذف آلاینده‌ها از چندین مرحله عبور می‌کنند. در واقع با فیلترهای پیش تصفیه تمام ذرات معلق در آب و آلاینده‌ها جذب نمی‌شوند. لذا بعد از عملیات پیش تصفیه مراحل دیگری را طی می‌کنند تا ذرات معلق جذب شود. این فرایند توسط فیلتر‌های کارتریجی یا فیلتر الیافی انجام می‌شود تا از ورود ذرات معلق به ممبران جلوگیری شود.‌ توجه داشته باشید که این نوع فیلترها پس از مدتی با مواد و آلاینده‌های موجود در آب اشباع می‌شود و جهت جلوگیری از هر نوع گرفتگی باید برای تعویض آن‌ها اقدام کنید.

نقش کلرهای آسیب‌زا در کارکرد دستگاه

یکی دیگر از عوامل مهم در نگهداری دستگاه تصفیه آب صنعتی ، توجه به کلرهای موجود در آب ورودی به دستگاه است. کلرها در اکثر فرایندهای ضدعفونی کردن آب‌ها و توقف تولید و تکثیر میکروب‌ها استفاده می‌شوند. جالب است بدانید که کلرها در دستگاه‌های تصفیه صنعتی عامل آسیب به ممبران و قطعات موجود آن هستند. لذا باید از ورود کلر به ممبران‌‌ها به علت آسیب و تخریب ساختار ممبران، جلوگیری‌ کرد. متابی سولفیت سدیم یکی از بهترین گزینه‌ها جهت حذف کلر است. البته فراموش نکنید که قبل از اقدام به این کار حتما اطلاعات کافی را در مورد نحوه تزریق حاصل کنید.

نکات مهم دیگر در نگهداری دستگاه تصفیه آب صنعتی

از دیگر اقدامات برای نگهداری از دستگاه های آب شیرین کن صنعتی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. تزریق انواع آنتی اسکالانت به میزان مشخص در یک زمان مشخص و به موقع
  2. بررسی میزان آب خام ورودی به طور مداوم و معین
  3. استفاده از رزین‌های سختی گیر دستگاه‌های تصفیه
  4. بررسی فرایند واحد اسمز معکوس در دستگاه‌های تصفیه آب

چند نکته را فراموش نکنید.

علاوه بر نکات گفته شده، الزاماتی جهت نگهداری دستگاه تصفیه آب صنعتی وجود دارد. اول اینکه سعی کنید در انتخاب پمپ فشار قوی نهایت دقت را داشته باشید. زیرا انتخاب یک پمپ فشار قوی مناسب در دستگاه تصفیه می‌تواند نقش بسزایی در بهبود عملکرد دستگاه داشته باشد از دیگر الزامات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. فلاشینگ اتوماتیک ممبران: فلاشینگ در واقع توسط آب‌های ذخیره تصفیه شده انجام می‌شود، جهت این کار ابتدا فرایند خروج آب‌های شور از ممبران صورت می‌گیرد و آب تصفیه شده جهت شستشوی ممبران‌ها و فرایند نظافت داخلی ممبران انجام می‌شود.
  2. انتخاب و بررسی تجهیزات کنترلی و ابزارهای دستگاه:

انتخاب تجهیزات کنترلی خود به تنهایی نقش مهمی در فرایند تصفیه دارند، شما به خوبی می‌دانید که گرفتن بازخورد و عملکردهای خوب از دستگاه تصفیه وابسته به نوع تجهیزات کنترلی و ابزارهاست. بنابراین برای نگهداری دستگاه تصفیه آب صنعتی باید اطلاعات کافی را در حوزه کارکرد و نصب تجهیزات حاصل کنید.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد